Siirry sisältöön

Sähköauto Kiinasta Suomeen

Oletko tuomassa sähköautoa Kiinasta Suomeen? Meiltä tullaus ja kuljetus turvallisesti ja järkihintaan. Lue tästä artikkelista vinkkimme sähköauton ostamiseen ja kuljetukseen.

Monet asiakkaamme haluavat tilata sähköauton suoraan Kiinasta ja kysyvät meiltä ohjeita. Kuljetuksen lisäksi he etsivät tietoa esimerkiksi mahdollisista lisätullimaksuista. Tässä artikelissamme vastaamme yleisimpiin kysymyksiin, joita olemme saaneet liittyen sähköauton tilaamiseen Kiinasta.

Sähköautojen tuonti Kiinasta EU-alueelle kiinnostaa ja myös huolestuttaa monia asiakkaitamme. Sähköautojen myynti kasvaa nopeasti myös Suomessa ja Kiina on yksi alan johtavista tuottajista. Kiinnostus kiinalaisiin sähköautoihin onkin asiakkaidemme keskuudessa huomattavaa, mutta siihen myös liittyy usein kysymyksiä tulleista ja tuontirajoituksista.

Kiinalaisten sähköautojen myynti kasvaa

Kiinalaisten sähköautojen luotettavuus on parantunut viime vuosina, kun valmistajat ovat panostaneet teknologiaan ja laadunvalvontaan. Tämä on lisännyt asiakkaiden luottamusta ja kasvattanut kiinalaisten sähköautojen kysyntää.

Tilastojen mukaan kiinalaisten merkkien osuus EU:n sähköautojen myynnistä oli vuonna 2022 lähes 4 prosenttia. Tämä on merkittävä kasvu verrattuna vain 0,4 prosenttiin kolme vuotta aiemmin. Tunnetuimpia kiinalaisia sähköautomerkkejä ovat BYD, Li Auto, SAIC Motor, NIO, Xpeng ja Geely. Nämä merkit tunnetaan laadukkaista ja innovatiivisista sähköajoneuvoistaan, jotka ovat saavuttaneet kuluttajien luottamuksen maailmanlaajuisesti.

Sähköauto Kiinasta eri palveluiden kautta

Tilastomme osoittavat, että yksityishenkilöt ja yritykset, jotka haluavat tilata sähköauton suoraan Kiinasta, käyttävät tyypillisesti Alibaba- ja Made in China -palveluita oikean ajoneuvon ja myyjän löytämiseen.

 • Alibaba tarjoaa laajan valikoiman sähköautoja edullisista malleista luksusajoneuvoihin.
 • Made in China mahdollistaa suoran yhteydenpidon valmistajien kanssa ja varmistaa että tuote vastaa odotuksia.
 • Myös muut alustat, kuten HiPhi, BYD ja Nio, ovat kasvattamassa suosiotaan Euroopassa, ja ne tarjoavat suoran pääsyn kiinalaisen sähköauton ostamiseen.

Autamme sähköauton tullauksessa

EU:n markkinoille tulevien kiinalaisten sähköautojen nykyiset tullit voivat vaihdella sen mukaan, valmistetaanko autot kokonaan Kiinassa vai käytetäänkö niissä osittain EU-komponentteja. Brexitin johdosta Iso-Britannia ja EU ovat sopineet, että vuodesta 2024 alkaen sähköautot, joiden komponenttien arvosta vähintään 45 % on peräisin EU:sta tai Isosta-Britanniasta, voivat ylittää Englannin kanaalin verovapaasti. Akkujen osalta tämä kiintiö on jopa 60 %. Jos tämä vaatimus ei täyty, sovelletaan enintään 10 prosentin tullia.

Euroopan unioni seuraa tiiviisti kilpailuolosuhteita ja on käynnistänyt kiinalaisia sähköautojen valmistajia koskevan tutkimuksen. Tämä tutkimus on vakiomenettely, joka auttaa varmistamaan reilun kilpailun ja suojelemaan kuluttajia. Tutkinta voi johtaa muutoksiin tulleissa ja olemme valmiina neuvomaan ja auttamaan asiakkaitamme kaikissa tullimenettelyissä varmistaakseemme sujuvan tuontiprosessin.

Avullamme sähköauto Kiinasta Suomeen turvallisesti ja järkihintaan

 • Voit valita ro-ro-kuljetuksen ja konttikuljetuksen välillä. Älä huoli, jos et tiedä näiden eroa. Kuvaamme molempien toimitustapojen edut ennen kuin teet valinnan.
 • Tarkistamme jokaisen ajoneuvon ja kiinalaisen myyjän selvittääksemme, mikä toimitustapa olisi järkevin sähköautollesi.
 • Autamme sinua kommunikoimaan kiinalaisen myyjän kanssa koskien ajoneuvon kuljetusta Suomeen. Olemme päivittäin yhteydessä kiinalaisten yritysten kanssa.
 • Jos mahdollista, ota meihin yhteyttä heti, kun neuvottelut myyjän kanssa ovat käynnissä (eli jo ennen varsinaisen ostoksen tekemistä).

Vastaamme mielellämme kaikkiin kiinalaisten sähköautojen kuljetus- ja tullimenettelyihin liittyviin kysymyksiin. Ota rohkeasti yhteyttä ja lue myös neuvoa-antava blogiartikkelimme Kiinasta ostamisesta ennen ostoa.

Pyydä tarjous

Tarjouspyyntö

Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Vähintään tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitamme sinut.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Miksi ETS Logistics?

Tarjoamme kaikenlaiset kansainväliset kuljetuspalvelut Suomesta ja Suomeen. Toimitamme kuljetuksesi perille aina aikataulussa ja turvallisesti.

Palvelemme asiakkaitamme henkilökohtaisesti ja nopeasti. Autamme tilauksen tekemisessä, eri kuljetusmuotojen lakisääteisissä vaatimuksissa, tullauksessa ja muissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä.

 • Vastaamme kyselyihin vain minuuteissa (ma-pe klo 9:00-17:00)
 • Henkilökohtainen huolitsija aina apunasi
 • Kattava asiantuntemus ja neuvonta kaikissa kuljetuksissa

Tiimimme palveluksessasi

 • Tiimiimme kuuluu 15 osaavaa ja henkilökohtaisesti palvelevaa kuljetuksien asiantuntijaa.
 • Autamme sinua kaikissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä tilauksen tekemisestä tullaukseen.
 • Vastaamme kyselyihin arkisin klo 9.00-17.00 vain minuuteissa.

Yhteistyökumppaneitamme Suomessa

Huolitsijamme ja muut asiantuntijamme ovat apunasi kaikissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä. Vastaamme kyselyihin arkisin klo 9.00-17.00 vain minuuteissa ja palvelemme henkilökohtaisesti. Kysy lisää tai tilaa kuljetus.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

+358 9 427 228 75