Siirry sisältöön

CFR

Mikä on CFR toimituslauseke, mitä hyötyä siitä on ja miten sitä käytetään?

CFR on yksi kansainvälisistä kaupankäyntiin liittyvistä toimituslausekkeista. Sen nimi tulee sanoista “Cost and Freight”, eli suomeksi “Kustannukset ja rahti”. Autamme kaikissa kuljetuksissa ja toimituslausekkeissa.

CFR toimituslauseke määrittelee myyjän vastuun tuotteen kuljetuksen kustannuksista ja riskeistä tiettyyn satamaan asti. Sen käyttö on yleistä erityisesti merikuljetuksissa, koska se selkeyttää myyjän ja ostajan vastuita ja velvollisuuksia kaupan osapuolten välillä.

Tässä toimituslausekkeessa myyjä vastaa kustannuksista, jotka liittyvät tavaroiden toimittamiseen nimettyyn satamaan. Tämä sisältää kuljetuskustannukset sekä kaikki tarvittavat asiakirjat ja luvat, jotka ovat välttämättömiä tavaroiden kuljettamiseksi.

 • Käytetään yleensä silloin, kun myyjä haluaa vastata rahtikustannuksista ja kuljetusriskistä satamaan asti, mutta ei halua ottaa vastuuta tuotteesta sen saavuttua satamaan.

Autamme sopivan toimituslausekkeen valitsemisessa ja asianmukaisessa toteutuksessa.

Pyydä tarjous

Autamme sopivan toimituslausekkeen valitsemisessa ja kuljetuksessa.

CFR toimituslauseke edut

CFR toimituslausekkeella on useita etuja, joista tärkeimpiä ovat:

1. Selkeys ja yksiselitteisyys: Toimituslauseke selkeyttää myyjän ja ostajan vastuut ja velvollisuudet, mikä vähentää mahdollisia epäselvyyksiä ja väärinkäsityksiä kaupan osapuolten välillä.

2. Taloudellinen järkevyys: Myyjä vastaa tavaroiden kuljetuskustannuksista, mikä tekee CFR-toimituslausekkeesta taloudellisesti järkevän vaihtoehdon, erityisesti silloin kun tavarat ovat raskaita tai tilaa vieviä.

3. Riskien jakaminen: Myyjä vastaa tavaroiden kuljetukseen liittyvistä riskeistä nimettyyn satamaan asti, mikä jakaa riskit kaupan osapuolten välillä ja vähentää ostajan riskiä tavaroiden kuljetuksen aikana.

Pyydä tarjous

CFR toimituslauseke on tärkeä osa merirahtia.

Esimerkki CFR toimituslausekkeen käyttämisestä

CFR-lauseketta käytetään merikuljetuksen yhteydessä. Myyjän velvollisuudet päättyvät, kun tavarat on määränpääsatamassa purettu aluksesta .

Myyjällä on siis velvollisuus hoitaa tavaroiden vientitullimuodollisuudet ja rahti määräsatamaan saakka. Myyjä on täyttänyt toimitusvelvoitteen, kun hän on luovuttanut tavarat kuljettajalle (eikä silloin, kun tavarat saapuvat määräpaikkaan).

 • Vienti (lastaus Nokialla/satama Helsinki, purku Las Vegasissa/satama Los Angeles, CFR Los Angeles)Suomalainen yritys järjestää myyjänä kuljetuksen määräpaikkaan (Los Angeles). Suomalaisella yrityksellä (myyjällä) on velvollisuus hoitaa vientitullimuodollisuudet. Myyjän velvollisuudet päättyvät, kun tavarat on määränpääsatamassa purettu aluksesta.  Käytettäessä CFR-lauseketta yhdysvaltalainen ostaja maksaa määräsataman kustannukset sekä järjestää myös maantiekuljetuksen Los Angelesin satamasta määräpaikkaan Las Vegasiin.
 • Tuonti (lastaus Jiangsussa/satama Qingdao, purku Lahdessa/satama Helsinki, CFR Helsinki)Kiinalainen tavaranlähettäjä järjestää tavaroiden kuljetuksen Suomen satamaan saakka (Helsingin satama). Tavaranlähettäjällä on velvollisuus hoitaa myös vientitullimuodollisuudet. Kiinalaisen tavaranlähettäjän velvollisuudet päättyvät, kun tavarat on Helsingissä purettu aluksesta. Käytettäessä CFR-lauseketta ostaja maksaa tavaransaajana satamakustannukset Helsingissä. Tavaransaaja järjestää myös tavaroiden kuljetuksen Helsingin satamasta Lahteen.

Useat ensimmäistä kertaa Euroopan Unionin (EU) ulkopuolisesta maasta tavaroita tuovat yritykset kompastuvat nimenomaan C-kirjaimella alkaviin toimituslausekkeisiin. Eli on hyväksytty myyjän tarjoama ”edullinen” kuljetuspalvelu sellaisen lausekkeen perusteella, joka ei tarkoita ovelta ovelle kuljetusta.

Meiltä kaikenlaiset merikuljetukset

Kuljetamme merirahtina kaikki televisiota suuremmat tavarat (vähintään 0,25 kuutiota). Aina aikataulussa, turvallisesti ja järkevään hintaan. Ylärajaa merirahdin koolle ei ole. Kuljetamme jopa kymmenien tonnien suuruiset lastit.

 • Osakonttikuljetukset (LCL, Less than Container Load)
 • Täyskonttikuljetukset (FCL, Full Container Load)

Et tarvitse omaa konttia. Tarjoamme merirahdissa käyttöösi kontin, jonka valitsemme kanssasi kuljetuksesi sisällön ja koon mukaan.

Pyydä tarjous

Konttikuljetus tai Ro-Ro

Teemme konttikuljetuksia kaikkiin konttisatamiin ja kaikista konttisatamista, kuten Helsinki, Hamina, Kotka, Rauma ja Oulu. Vastaamme myös kontin kuljetuksista lähetyspaikan, satamien ja määränpään välillä.

Tarjoamme merirahdille myös Ro-Ro-kuljetukset kaikkiin Ro-Ro-satamiin ja kaikista Ro-Ro-satamista, kuten Hanko, Vuosaari, Kotka, Turku ja Oulu.

Aina kilpailukykyinen hinta kuljetuksille ja toimituslausekkeille

Hintamme on aina kohdallaan. Seuraamme tarkasti merirahdin hinnoittelua ja tarjoamme rahdillesi kilpailukykyisen hinnan.

 • Kerromme hintamme kerralla tarkasti.
 • Kun annamme hinnan merirahdillesi, se on ja pysyy ilman piilokuluja.

Erityisesti arvokkaampiin merirahteihin voi olla järkevää ottaa kattavampi vakuutus. Kauttamme saatava tavarankuljetusvakuus kattaa sekä tavaran että kuljetuksen arvon.

Palveluihimme kuuluu kuljetukset myös maalla, ilmassa ja rautateitse. Lisäksi tarjoamme avun tullaukseen.

Pyydä tarjous

Tarjouspyyntö

Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Vähintään tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitamme sinut.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Miksi ETS Logistics?

Tarjoamme kaikenlaiset kansainväliset kuljetuspalvelut Suomesta ja Suomeen. Toimitamme kuljetuksesi perille aina aikataulussa ja turvallisesti.

Palvelemme asiakkaitamme henkilökohtaisesti ja nopeasti. Autamme tilauksen tekemisessä, eri kuljetusmuotojen lakisääteisissä vaatimuksissa, tullauksessa ja muissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä.

 • Vastaamme kyselyihin vain minuuteissa (ma-pe klo 9:00-17:00)
 • Henkilökohtainen huolitsija aina apunasi
 • Kattava asiantuntemus ja neuvonta kaikissa kuljetuksissa

Tiimimme palveluksessasi

 • Tiimiimme kuuluu 15 osaavaa ja henkilökohtaisesti palvelevaa kuljetuksien asiantuntijaa.
 • Autamme sinua kaikissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä tilauksen tekemisestä tullaukseen.
 • Vastaamme kyselyihin arkisin klo 9.00-17.00 vain minuuteissa.

Yhteistyökumppaneitamme Suomessa

Huolitsijamme ja muut asiantuntijamme ovat apunasi kaikissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä. Vastaamme kyselyihin arkisin klo 9.00-17.00 vain minuuteissa ja palvelemme henkilökohtaisesti. Kysy lisää tai tilaa kuljetus.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

+358 9 427 228 75