Siirry sisältöön

CIF toimituslauseke

Mikä on CIF toimituslauseke, mitä hyötyä siitä on ja miten sitä käytetään?

CIF toimituslauseke määrittää, että myyjän vastuulla on toimittaa tavara satamaan, joka on mainittu sopimuksessa. Autamme kaikissa kuljetuksissa ja toimituslausekkeissa.

CIF-toimituslauseketta käytetään yleisesti kansainvälisissä merikuljetuksissa, kun myyjä haluaa kantaa vastuun tavaran toimittamisesta ja kuljetuksesta. Sopimusta tehtäessä on tärkeää sopia selvästi, mitkä kulut kuuluvat myyjän ja ostajan vastuulle, jotta vältytään väärinkäsityksiltä ja riidoilta.

CIF toimituslausekkeen mukaan myyjän on hankittava tarvittavat vientiluvat ja järjestettävä tavaran kuljetus satamaan, sekä hoidettava kaikki vientitullimuodollisuudet. Tämän lisäksi myyjä vastaa kuljetuksen aikana tapahtuneista vahingoista ja tappioista, kunnes tavarat ovat saapuneet satamaan.

Autamme sopivan toimituslausekkeen valitsemisessa ja asianmukaisessa toteutuksessa.

Pyydä tarjous

CIF toimituslauseke edut

Tämän toimituslausekkeen käyttöön liittyy monia etuja.

 • Ensinnäkin, myyjä vastaa kaikista kuljetukseen liittyvistä kuluista, kuten kuljetusvakuutuksesta, rahtikustannuksista ja satamamaksuista. Tämä tarkoittaa, että ostajan ei tarvitse huolehtia kuljetuksesta aiheutuvista kustannuksista.
 • Toiseksi, myyjän vastuu kuljetuksen aikana tapahtuvista vahingoista ja tappioista takaa ostajalle suuremman turvan kuin FOB-toimituslausekkeen käyttö.

CIF-toimituslausekkeen käyttöön liittyy myös joitain riskejä. Ostajan on varmistettava, että tavara on toimitettu satamaan sovitun ajan sisällä ja että se on täsmälleen sama kuin tilatut tuotteet. Ostajan on myös varmistettava, että tavarat ovat asianmukaisesti pakattu ja merkitty, jotta niitä voidaan käsitellä turvallisesti ja tehokkaasti kuljetuksen aikana.

CIF-toimituslauseke on hyvä valinta, kun myyjä haluaa tarjota ostajalle kaikki tarvittavat kuljetuspalvelut ja ottaa vastuun kuljetuksesta ja mahdollisista vahingoista. Ostajalle CIF-toimituslauseke tarjoaa turvaa ja suojaa, kun hän tekee kansainvälistä kauppaa.

Pyydä tarjous

Esimerkki CIF toimituslausekkeen käyttämisestä

 • Vienti (lastaus Nokialla/satama Helsinki, purkaus Las Vegasissa/satama Los Angeles, CIF Los Angeles):Suomalainen yritys järjestää myyjänä tavaroiden kuljetuksen määränpääsatamaan saakka (Los Angeles). Suomalaisella yrityksellä on velvollisuus hoitaa vientitullimuodollisuudet sekä tehdä vakuutussopimus tavaroiden ostajan hyväksi. Suomalaisen yrityksen velvollisuudet päättyvät, kun tavarat on aluksesta purettu. Käytettäessä CIF-lauseketta tavaransaaja maksaa Los Angelesissa satamakustannukset itse ja järjestää tavaroiden kuljetuksen satamasta määräpaikkaan Las Vegasiin.
 • Tuonti (lastaus Jiangsussa/satama Qingdao, purkaus Lahdessa/satama Helsinki, CIF Helsinki):Kiinalainen tavaranlähettäjä järjestää tavaroiden kuljetuksen Helsinkiin saakka. Kiinalaisella tavaranlähettäjällä on velvollisuus hoitaa vientitullimuodollisuudet sekä tehdä vakuutussopimus suomalaisen ostajan hyväksi. Myyjän velvollisuudet päättyvät, kun tavarat on Helsingissä aluksesta purettu. Käytettäessä CIF-lauseketta tavaransaaja maksaa satamakustannukset Helsingissä ja järjestää tavaroiden kuljetuksen Helsingin satamasta Lahteen.

Pyydä tarjous

"</h3

Meiltä kaikenlaiset merikuljetukset

Kuljetamme merirahtina kaikki televisiota suuremmat tavarat (vähintään 0,25 kuutiota). Aina aikataulussa, turvallisesti ja järkevään hintaan. Ylärajaa merirahdin koolle ei ole. Kuljetamme jopa kymmenien tonnien suuruiset lastit.

 • Osakonttikuljetukset (LCL, Less than Container Load)
 • Täyskonttikuljetukset (FCL, Full Container Load)

Et tarvitse omaa konttia. Tarjoamme merirahdissa käyttöösi kontin, jonka valitsemme kanssasi kuljetuksesi sisällön ja koon mukaan.

Pyydä tarjous

Konttikuljetus tai Ro-Ro

Teemme konttikuljetuksia kaikkiin konttisatamiin ja kaikista konttisatamista, kuten Helsinki, Hamina, Kotka, Rauma ja Oulu. Vastaamme myös kontin kuljetuksista lähetyspaikan, satamien ja määränpään välillä.

Tarjoamme merirahdille myös Ro-Ro-kuljetukset kaikkiin Ro-Ro-satamiin ja kaikista Ro-Ro-satamista, kuten Hanko, Vuosaari, Kotka, Turku ja Oulu.

Aina kilpailukykyinen hinta kuljetuksille ja toimituslausekkeille

Hintamme on aina kohdallaan. Seuraamme tarkasti merirahdin hinnoittelua ja tarjoamme rahdillesi kilpailukykyisen hinnan.

 • Kerromme hintamme kerralla tarkasti.
 • Kun annamme hinnan merirahdillesi, se on ja pysyy ilman piilokuluja.

Erityisesti arvokkaampiin merirahteihin voi olla järkevää ottaa kattavampi vakuutus. Kauttamme saatava tavarankuljetusvakuus kattaa sekä tavaran että kuljetuksen arvon.

Palveluihimme kuuluu kuljetukset myös maalla, ilmassa ja rautateitse. Lisäksi tarjoamme avun tullaukseen.

Pyydä tarjous

Tarjouspyyntö

Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Vähintään tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitamme sinut.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Miksi ETS Logistics?

Tarjoamme kaikenlaiset kansainväliset kuljetuspalvelut Suomesta ja Suomeen. Toimitamme kuljetuksesi perille aina aikataulussa ja turvallisesti.

Palvelemme asiakkaitamme henkilökohtaisesti ja nopeasti. Autamme tilauksen tekemisessä, eri kuljetusmuotojen lakisääteisissä vaatimuksissa, tullauksessa ja muissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä.

 • Vastaamme kyselyihin vain minuuteissa (ma-pe klo 9:00-17:00)
 • Henkilökohtainen huolitsija aina apunasi
 • Kattava asiantuntemus ja neuvonta kaikissa kuljetuksissa

Tiimimme palveluksessasi

 • Tiimiimme kuuluu 15 osaavaa ja henkilökohtaisesti palvelevaa kuljetuksien asiantuntijaa.
 • Autamme sinua kaikissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä tilauksen tekemisestä tullaukseen.
 • Vastaamme kyselyihin arkisin klo 9.00-17.00 vain minuuteissa.

Yhteistyökumppaneitamme Suomessa

Huolitsijamme ja muut asiantuntijamme ovat apunasi kaikissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä. Vastaamme kyselyihin arkisin klo 9.00-17.00 vain minuuteissa ja palvelemme henkilökohtaisesti. Kysy lisää tai tilaa kuljetus.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

+358 9 427 228 75