Siirry sisältöön

Punaisenmeren heikentynyt turvallisuustilanne ja kuljetukset Kiinasta

Huthikapinalliset ovat hyökänneet maailmankaupan keskeisen vesiväylän Bab el-Mandebin salmen läpi kulkevien alusten kimppuun, mikä hankaloittaa kuljetuksia Kiinasta. Me kuitenkin pystymme tarjoamaan ratkaisut kuljetuksien toteuttamiseen turvallisesti ja aikataulussa.

Punainenmeri on yksi tärkeimmistä maailmanlaajuisen kaupan reiteistä, erityisesti öljy- ja polttoainekuljetuksissa. Sen kautta kulkee noin 12 % maailmankaupasta ja 30 % konttiliikenteestä, mukaan lukien monet Suomeen ja muihin Pohjoismaihin suuntautuvat tavarat. Bab el-Mandebin salmi on kriittinen reitti, jonka kautta kulkee lähes 15 % maailmankaupasta.

Pohjois-Jemeniä hallitsevien Huthien hyökkäykset ovat eskaloituneet marraskuusta 2023 lähtien vastauksena Israelin Gazan pommitukseen. Kapinalliset ovat käyttäneet droneja ja ohjuksia, kohteenaan erityisesti Israelin satamiin suuntautuvat alukset. Jotkut alukset ovat vaurioituneet tai kaapattu, kun taas toiset on pakotettu reitittämään uudelleen tai lopettamaan toimintansa.

Haasteet kaupalle ja toimituksille

Punaisenmeren tilanne aiheuttaa lukuisia haasteita maailmanlaajuisille kaupalle ja toimitusketjuille:

 • Pidemmät kulkuajat: Monet alukset ovat päättäneet välttää Punaisenmeren reittiä ja valinneet pidemmän ja turvallisemman reitin Etelä-Afrikan Hyväntoivonniemen ympäri. Tämä lisää matkaan noin 5 000:llä merimaililla ja 10:llä päivällä, mutta samalla vältetään hyökkäysriskit ja varmistetaan lähetysten turvallinen toimitus.
 • Korkeammat rahtihinnat: Laivauskapasiteetin lisääntynyt kysyntä ja vähentynyt tarjonta ovat nostaneet rahtihintoja Kiinasta Suomeen. Kaikkien kuljetusten keskimääräiset kulut Shanghaista ovat yli kaksinkertaistuneet joulukuun 2023 alusta. Eurooppan suuntautuneissa kuljetuksissa kulut ovat yli kolminkertaistuneet.
 • Korkeammat polttoainekustannukset ja päästöt: Pidempi reitti Hyväntoivonniemen ympäri merkitsee myös laivojen korkeampaa polttoaineenkulutusta ja kasvihuonekaasupäästöjä. Tämä lisää merenkulun ympäristövaikutuksia sekä rahdinkuljettajien ja heidän asiakkaidensa kustannuksia, varsinkin kun jotkut liikenteenharjoittajat ottavat käyttöön EU:n päästökauppajärjestelmän (ETS) lisämaksuja.

Pyydä tarjous

Tarjoamme ratkaisut turvallisiin kuljetuksiin Kiinasta

Meillä on tarvittava kokemus ja asiantuntemus Punaisenmeren haasteisiin vastaamiseen ja kuljetusten tekemiseen Kiinasta Suomeen turvallisesti. Tarjoamme esimerkiksi seuraavia ratkaisuja tähän haastavaan tilanteeseen:

 • Uudelleenreititys Hyväntoivonniemen ympäri: Meillä on kokemusta vastaavista tilanteista ja verkosto, jonka avulla voimme reitittää lähetyksesi uudelleen Afrikan eteläkärjen ympäri. Hoidamme ylimääräisen logistiikan ja paperityöt, ja pidämme sinut ajan tasalla lähetyksesi tilanteesta ja sijainnista.
 • Alhaisempien rahtihintojen neuvotteleminen: Pitkäaikaisten sopimuksiemme ja asiantuntemuksemme ansiosta, pystymme neuvottelemaan alhaisemmat hinnat kumppaneidemme ja rahdinkuljettajien kanssa.
 • Polttoaineen kulutuksen ja päästöjen optimointi: Teemme yhteistyötä kuljetusyhtiöidemme kanssa optimoidaksemme polttoainetehokkuuden ja vähentääksemme kuljetuksen ympäristövaikutuksia. Voimme myös auttaa kompensoimaan hiilijalanjälkeäsi tukemalla vihreitä aloitteita ja projekteja.

Pyydä tarjous

Seuraamme tilannetta tarkasti

Seuraamme Punaisenmeren tilannetta 24/7 yhdessä kiinalaisen kumppaniemme kanssa ja saamme jatkuvasti viimeisimmät tiedot ja neuvot. Olemme myös säännöllisesti yhteydessä muiden kumppaniemme ja varustamojen kanssa löytääksemme parhaat ratkaisut toimituksiin. Tarjoamme asiakkaillemme informaatiota tilanteesta koko kuljetuksen ajan.

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua toimituksissa Kiinasta Suomeen, ota meihin yhteyttä.

Pyydä tarjous

Tarjouspyyntö

Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Vähintään tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitamme sinut.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Miksi ETS Logistics?

Tarjoamme kaikenlaiset kansainväliset kuljetuspalvelut Suomesta ja Suomeen. Toimitamme kuljetuksesi perille aina aikataulussa ja turvallisesti.

Palvelemme asiakkaitamme henkilökohtaisesti ja nopeasti. Autamme tilauksen tekemisessä, eri kuljetusmuotojen lakisääteisissä vaatimuksissa, tullauksessa ja muissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä.

 • Vastaamme kyselyihin vain minuuteissa (ma-pe klo 9:00-17:00)
 • Henkilökohtainen huolitsija aina apunasi
 • Kattava asiantuntemus ja neuvonta kaikissa kuljetuksissa

Tiimimme palveluksessasi

 • Tiimiimme kuuluu 15 osaavaa ja henkilökohtaisesti palvelevaa kuljetuksien asiantuntijaa.
 • Autamme sinua kaikissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä tilauksen tekemisestä tullaukseen.
 • Vastaamme kyselyihin arkisin klo 9.00-17.00 vain minuuteissa.

Yhteistyökumppaneitamme Suomessa

Huolitsijamme ja muut asiantuntijamme ovat apunasi kaikissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä. Vastaamme kyselyihin arkisin klo 9.00-17.00 vain minuuteissa ja palvelemme henkilökohtaisesti. Kysy lisää tai tilaa kuljetus.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

+358 9 427 228 75