Siirry sisältöön

FCA toimituslauseke

Mikä on FCA toimituslauseke, mitä hyötyä siitä on ja miten sitä käytetään?

FCA on yksi kansainvälisistä kaupankäyntiin liittyvistä toimituslausekkeista. Sen nimi tulee sanoista “Free Carrier”. Autamme kaikissa kuljetuksissa ja toimituslausekkeissa.

FCA toimituslauseketta käytetään kaikkien kuljetusmuotojen yhteydessä. Myyjä toimittaa tuotteet ostajan kanssa sovittuun (kuljetusyhtiön) terminaaliin ja myyjän velvollisuutena on myös vientitullimuodollisuuksien hoitaminen.

 • Jos nimetty lastauspaikka on myyjän toimitiloissa, myyjä on vastuussa tuotteiden lastaamisesta kuljetusvälineeseen.
 • Jos nimetty lastauspaikka on jonkun kuljetusyhtiön terminaali, myyjä on vastuussa tuotteiden lastaamisesta kuljetusvälineeseen, mutta tuotteiden purkaminen ei ole hänen velvollisuutena.

Vientitullimuodollisuudet hoitaa yleensä yritys, joka on tuotteiden todellinen myyjä. Jos tuotteiden myyjän toimipaikka on muu kuin tuotteiden lastauspaikka, toimituslauseke on lastauspaikka (eikä myyjän yhtiön toimipaikka).

Esimerkki FCA toimituslausekkeen käyttämisestä

 • Vienti (lastaus Tampereella, purkaus Oslossa):

  Suomalaisen yrityksen on toimitettava tuotteet lastattaviksi sopimuksessa sovittuun paikkaan, mikäli norjalainen yritys eli ostaja järjestää kuljetuksen. Se voi olla myös ostajan nimeämä varasto. Jos myyntisopimuksessa on sovittu, että tuotteiden myyjä järjestää kuljetuksen Norjaan, tavaranlähettäjänä on sinun vastuulla tuotteiden lastaus kuljetusvälineeseen. Jos tuotteiden lastauspaikka on myyjän toimipaikassa, toimituslauseke on FCA Tampere: myyjän velvollisuutena on myös hoitaa vientitullimuodollisuudet. Jos tuotteiden lastauspaikka ei ole myyjän toimipaikka (esim. FCA Nokia), myyjän velvollisuuksiin ei kuulu vientitullivelvollisuuksien hoitaminen.

 • Tuonti (lastaus Istanbulissa, purkaus Hämeenlinnassa):

  FCA Istanbul-lauseketta käytetään silloin, kun tuotteiden todellinen lastauspaikka on myyjän toimipaikassa eikä tuotteita kuljeteta lastaamista varten toiseen paikkaan. Jos tuotteet lastataan myyjän toimipaikassa, tuotteiden myyjä on vastuussa tullimuodollisuuksien hoitamisesta. Jos tuotteiden lastaaminen ei tapahdu myyjän toimipaikassa, tavaranlähettäjän velvollisuuksiin ei kuulu vientitullivelvollisuuksien hoitaminen. Esim., jos tuotteiden myyjän toimipaikka on Istanbulissa, mutta tuotteet sijaitsevat Manisian kaupungissa, toimituslauseke on FCA Manisia. Siinä tapauksessa vientitullimuodollisuuksien hoitaminen ei ole myyjän velvollisuus (ellei sopimuksessa ole toisin sovittu).

Autamme sopivan toimituslausekkeen valitsemisessa ja asianmukaisessa toteutuksessa.

Pyydä tarjous

Autamme sopivan toimituslausekkeen valitsemisessa ja kuljetuksessa.

Toteutamme kaikki kansainväliset kuljetukset

Kuljetamme ulkomaille kaikki televisiota suuremmat tavarat (vähintään 0,25 kuutiota). Aina aikataulussa, turvallisesti ja järkevään hintaan.

Tarjoamme säännöllisillä lähdöillä kaikenlaiset kansainväliset kuljetukset sekä yrityksille että henkilöasiakkaille:

Lisäksi tarjoamme avun tullaukseen ja kuljetuksien vakuuttamiseen.

Ylärajaa ulkomaille lähetettävän tavaran koolle ei ole. Kuljetamme jopa kymmenien tonnien suuruiset lastit ja toteutamme myös erikoiskuljetukset.

FCA toimituslauseke on tärkeä osa kansainvälistä rahtia.

Aina kilpailukykyinen hinta kuljetuksille ja toimituslausekkeille

Hintamme on aina kohdallaan. Seuraamme tarkasti rahdin hinnoittelua ja tarjoamme rahdillesi kilpailukykyisen hinnan.

 • Kerromme hintamme kerralla tarkasti.
 • Kun annamme hinnan rahdillesi, se on ja pysyy ilman piilokuluja.

Pyydä tarjous

Tarjouspyyntö

Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Vähintään tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitamme sinut.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Miksi ETS Logistics?

Tarjoamme kaikenlaiset kansainväliset kuljetuspalvelut Suomesta ja Suomeen. Toimitamme kuljetuksesi perille aina aikataulussa ja turvallisesti.

Palvelemme asiakkaitamme henkilökohtaisesti ja nopeasti. Autamme tilauksen tekemisessä, eri kuljetusmuotojen lakisääteisissä vaatimuksissa, tullauksessa ja muissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä.

 • Vastaamme kyselyihin vain minuuteissa (ma-pe klo 9:00-17:00)
 • Henkilökohtainen huolitsija aina apunasi
 • Kattava asiantuntemus ja neuvonta kaikissa kuljetuksissa

Tiimimme palveluksessasi

 • Tiimiimme kuuluu 15 osaavaa ja henkilökohtaisesti palvelevaa kuljetuksien asiantuntijaa.
 • Autamme sinua kaikissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä tilauksen tekemisestä tullaukseen.
 • Vastaamme kyselyihin arkisin klo 9.00-17.00 vain minuuteissa.

Yhteistyökumppaneitamme Suomessa

Huolitsijamme ja muut asiantuntijamme ovat apunasi kaikissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä. Vastaamme kyselyihin arkisin klo 9.00-17.00 vain minuuteissa ja palvelemme henkilökohtaisesti. Kysy lisää tai tilaa kuljetus.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

+358 9 427 228 75