Siirry sisältöön

DAT toimituslauseke

Mikä on DAT toimituslauseke, mitä hyötyä siitä on ja miten sitä käytetään?

DAT on yksi kansainvälisistä kaupankäyntiin liittyvistä toimituslausekkeista. Sen nimi tulee sanoista “Delivered At Terminal”. Autamme kaikissa kuljetuksissa ja toimituslausekkeissa.

Täss toimituslausekkeen mukaan myyjä on toimittanut tavarat, kun ne on purettu saapuvasta ajoneuvosta ja asetettu ostajan käytettäväksi nimetyssä toimituspaikassa tai terminaalissa.

“Terminaali” tarkoittaa mitä tahansa katettua tai kattamatonta tilaa, kuten laituri, varasto, konttialue, kuorma-auto-, rautatie- tai lentorahtiterminaali.

Myyjä vastaa kaikista riskeistä, jotka liittyvät tuotteiden toimittamiseen ja purkamiseen nimetyn sataman tai määräpaikan terminaalissa. DAT-lausekkeessa on kiinnitettävä huomiota tarkan kohdan määrittämiseen nimetyn määräpaikan sisällä, koska myyjä vastaa kaikista kustannuksista ja riskeistä siihen pisteeseen saakka.

DAT toimituslauseketta käytetään kaikkien kuljetusmuotojen yhteydessä.

Esimerkki DAT toimituslausekkeen käyttämisestä

  • Vienti (lastaus Tampereella, purkaus Oslossa, DAT Oslo):Suomalainen yritys järjestää tuotteiden kuljetuksen tuotteiden purkauspaikalle: varasto, laituri tai muu terminaali. Suomalainen yritys kantaa myyjänä riskin täysimääräisesti. Tavaranlähettäjän velvollisuuksia ovat vientitullimuodollisuuksien hoitaminen, tuotteiden lastaus sekä purkaminen terminaalissa. Tuotteiden kuljetuksen terminaalista tavaransaajan toimipaikkaan tavaransaaja järjestää itse.
  • Tuonti (lastaus Istanbulissa, purkaus Hämeenlinnassa):Turkkilainen yritys (myyjä) järjestää tavaroiden kuljetuksen Suomen tulliterminaaliin saakka. Turkkilainen yritys vastaa kaikista kustannuksista ja riskeistä, myös Turkin vientitullimuodollisuudet ovat hänen velvollisuutena. Toimituslausekkeen määräpaikka riippuu siitä, mihin tulliterminaaliin tavarat Suomessa tuodaan. Jos tavarat tuodaan Tallinnan tulliterminaaliin, käytetään lauseketta DAT Tallinn. Jos tavarat toimitetaan Hämeenlinnan tulliterminaaliin, lauseke on DAT Hämeenlinna. Tavaroiden kuljetuksen terminaalista tavaransaajan toimipaikkaan tavaransaaja järjestää itse.

Autamme sopivan toimituslausekkeen valitsemisessa ja asianmukaisessa toteutuksessa.

Pyydä tarjous

Autamme sopivan toimituslausekkeen valitsemisessa ja kuljetuksessa.

Toteutamme kaikki kansainväliset kuljetukset

Kuljetamme ulkomaille kaikki televisiota suuremmat tavarat (vähintään 0,25 kuutiota). Aina aikataulussa, turvallisesti ja järkevään hintaan.

Tarjoamme säännöllisillä lähdöillä kaikenlaiset kansainväliset kuljetukset sekä yrityksille että henkilöasiakkaille:

Lisäksi tarjoamme avun tullaukseen ja kuljetuksien vakuuttamiseen.

Ylärajaa ulkomaille lähetettävän tavaran koolle ei ole. Kuljetamme jopa kymmenien tonnien suuruiset lastit ja toteutamme myös erikoiskuljetukset.

"</h3

Aina kilpailukykyinen hinta kuljetuksille ja toimituslausekkeille

Hintamme on aina kohdallaan. Seuraamme tarkasti rahdin hinnoittelua ja tarjoamme rahdillesi kilpailukykyisen hinnan.

  • Kerromme hintamme kerralla tarkasti.
  • Kun annamme hinnan rahdillesi, se on ja pysyy ilman piilokuluja.

Pyydä tarjous

Tarjouspyyntö

Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Vähintään tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitamme sinut.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Miksi ETS Logistics?

Tarjoamme kaikenlaiset kansainväliset kuljetuspalvelut Suomesta ja Suomeen. Toimitamme kuljetuksesi perille aina aikataulussa ja turvallisesti.

Palvelemme asiakkaitamme henkilökohtaisesti ja nopeasti. Autamme tilauksen tekemisessä, eri kuljetusmuotojen lakisääteisissä vaatimuksissa, tullauksessa ja muissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä.

  • Vastaamme kyselyihin vain minuuteissa (ma-pe klo 9:00-17:00)
  • Henkilökohtainen huolitsija aina apunasi
  • Kattava asiantuntemus ja neuvonta kaikissa kuljetuksissa

Tiimimme palveluksessasi

  • Tiimiimme kuuluu 15 osaavaa ja henkilökohtaisesti palvelevaa kuljetuksien asiantuntijaa.
  • Autamme sinua kaikissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä tilauksen tekemisestä tullaukseen.
  • Vastaamme kyselyihin arkisin klo 9.00-17.00 vain minuuteissa.

Yhteistyökumppaneitamme Suomessa

Huolitsijamme ja muut asiantuntijamme ovat apunasi kaikissa kuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä. Vastaamme kyselyihin arkisin klo 9.00-17.00 vain minuuteissa ja palvelemme henkilökohtaisesti. Kysy lisää tai tilaa kuljetus.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

+358 9 427 228 75